De DENIOS-Connect monitoring techniek waarborgt het veiligheidsniveau door de functionaliteit van het bedrijfsmiddel continu te controleren.

Risicobeperking om calamiteiten te voorkomen bij het werken met gevaarlijke stoffen is van groot belang. Het levert gezondheidswinst op, verhoogt de inzetbaarheid en vermindert de verzuimkosten. En mocht het nu toch mis gaan volgt het tweede belang; het beoordelen van de calamiteit en inzichtelijk maken van alle genomen maatregelen om deze te voorkomen.

Het nieuwe monitoringsysteem DENIOS-Connect verzorgt 24|7 real-time risico-inventarisatie, maakt de gemeten data toegankelijk en inzichtelijk en, tot op de minuut nauwkeurig, historisch opvraagbaar op basis van de door de gebruiker bepaalde parameters. Geautoriseerde gebruikers krijgen op basis van de individueel bepaalde Safety Performance Indicators via een dashboard informatie aangereikt op hun computerscherm, tablet of smartphone. Het systeem werkt met plug-ins waardoor de sensoren volledig naar wens kunnen worden afgestemd. De HIC module heeft een geheugen voor ca. 400.000 metingen zodat er geen dataverlies kan optreden bij uitval van het netwerk. Omdat het systeem beschikt over meerdere informatielagen kunnen handleidingen, technische productinformatie en certificatie documenten eenvoudig worden geïntegreerd, zo ook de product-data-sheets van de gevaarlijke stoffen waarmee gewerkt wordt en de P- en H- zinnen.

 

Innovatief

Anders dan de monitoring systemen die onder de noemer ‘industrie 4.0’, worden ontwikkeld, ligt de prioriteit van het DENIOS Connect systeem bij de continuïteit van het bedrijfsmiddel wat veilig werken met gevaarlijke stoffen mogelijk maakt. Alle gemeten data is toegankelijk voor een onbeperkt aantal gebruikers, op elke fysieke locatie, waar ter wereld dan ook, mits toegangsrechten zijn verkregen.

 

Toegevoegde waarde voor de gebruiker

Naast technische controlling waardoor het vertrouwen van de gebruiker in de wijze waarop veilig gewerkt kan worden versterkt wordt, wordt de bewustwording van veilig gedrag positief en vrijwel automatisch beïnvloed door de continuïteit en inzichtelijkheid van informatie.

 

Business potential

Naast de specifieke DENIOS Connect doelstellingen biedt de iMeasure technologie veelzijdige mogelijkheden om metingen uit te voeren door sensoren te koppelen via de plug-ins. Het FDA compliant iMeasure platform maakt de techniek bijzonder interessant voor de food- en farma industrie.

 

Overige voordelen

Het inzicht wat wordt verkregen over het veiligheidsniveau binnen een organisatie of beperkter, op één of meerdere werkplekken waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, kan deels- of volledig worden gedeeld door directe real-time toegang te verlenen tot het iMeasure platform of middels historische rapportages geclassificeerd op FDA-certified niveau. Denk hierbij aan auditors van kwaliteitsmanagement systemen of aan een SZW inspecteur. Een bijzonder efficiënte wijze waarop aantoonbaar gemaakt kan worden dat aan de gewenste criteria wordt voldaan.

 

Terug naar overizcht

WOTS Partners