HiFlux Filtration A/S

HiFlux Filtration A/S

Als het gaat om vloeistoffiltratie in de voedingsmiddelenindustrie, dan zien wij een toenemende vraag naar zelfreinigende vloeistoffilters in de hygiënische uitvoering. Bij HiFlux Filtration A/S hebben wij de eerste Auto-line® zelfreinigende vloeistoffilters in het hygiënisch ontwerp rond het jaar 2000 ontwikkeld.

Voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie heeft HiFlux Filtration A/S de hygiënische zelfreinigende Auto-line® filters in overeenstemming met de Europese Richtlijn EG 1935/2004 ontworpen (geregistreerd door de Deense Voedingswarenautoriteit).

Het verschil tussen de Auto-line® in industrieel ontwerp en de Auto-line® in het hygiënisch ontwerp zit met name in het verminderen van de spleten en dode ruimte. Tevens hebben wij aanpassingen aan het filterelement en filterhuis doorgevoerd om er voor te zorgen dat de in-line reiniging (CIP) zo optimaal als mogelijk verloopt. Hierdoor kan het filter gemakkelijk tussen de verschillende batches middels een CIP procedure gereinigd worden. Alle product contactoppervlakken zijn standaard gepolijst (Ra ≤0.8), kortom een superieure afwerking.

De voedselveiligheid kan hierdoor beter worden gewaarborgd. Handmatige reiniging is hierdoor vaak overbodig.

Het HiFlux Auto-line® hygiënisch filter is uitgevoerd als een compact zelfreinigend vloeistoffilter. De robuuste constructie maakt het geschikt voor de procesomstandigheden waarbij betrouwbaarheid en continue werking van essentieel belang zijn. Het gesloten systeem voorkomt het binnendringen van ongewenste vreemde deeltjes (dus waarborging van de productkwaliteit).

Het toepassingsgebied in de voedingsmiddelenindustrie is breed en omvat het filteren van verschillende soorten vloeistoffen, zoals wei, pekel, gesmolten kaas, condensaatwater, zetmeel oplossingen, bietensap, chocolade en chocolade herverwerking, CIP vloeistoffen, daar waar effectieve voor- of eindfiltratie in de standaard range van 30-2000 micron is vereist. Ook wordt de Auto-line® vaak toegepast als eindfilter bij een afvullijn, hierdoor wordt de kans op een terugroepactie verder verkleint naar nihil!

Het zelfreinigend filter is verkrijgbaar met een lineair of roterend reinigingsprincipe. De selectie van een lineair of roterend reinigingsprincipe hangt af van verschillende factoren zoals soort product, viscositeit, temperatuur en vervuilingspercentage. Voor iedere specifieke toepassing wordt dit beoordeeld door onze specialisten.

Met de optionele verwarmingsmantel is het mogelijk om een ​​vaste temperatuur van het medium te handhaven, waardoor de productkwaliteit en vereist processtroom tijdens het filtreren blijft gehandhaafd.

Om verlies van duur product te verminderen, maken wij vaak gebruik van een sluissysteem. Hierdoor wordt het “afval” tijdens het filtratieproces verzameld in de sluis.

Wij bieden de mogelijkheid aan om klant specifieke afsluiters en of druktransmitters te installeren op onze filters. Dit zorgt ervoor dat de standaardisatie in een fabriek blijft gehandhaafd. Dit vereenvoudigt uiteindelijk het onderhoud.

Vaak wordt er eerst bij de klant een test uitgevoerd met een Auto-line® testfilter, om samen de juiste filterconfiguratie te kunnen bepalen voordat de uiteindelijke investering wordt gedaan.HiFlux Filtration Auto-line Brochure Food GB_low

Partners