Stekon B.V.

Stekon B.V.

Wie zijn wij

Stekon is opgericht in 1987 en is een zusteronderneming van Stimag B.V., producent en leverancier van elektronische (mobiele) weegschalen. Reeds in 1978 paste Stimag load cells (elektronische krachtopnemers) toe in haar weegsystemen. Door het gebruik van load cells in mobiele systemen werd een enorme kennis opgedaan over het inbouwen en de mogelijkheden van dit product. De vraag naar load cells steeg, er werd vaak een beroep gedaan op de kennis van Stimag. Als gevolg hiervan werd in 1987 Stekon opgericht. Doel was het verkopen van load cells en het adviseren van bedrijven over het toepassen en inbouwen.

Wat leveren wij

Direct na de oprichting van Stekon werden wij dealer van Celtron load cells. Door de nauwe samenwerking met Celtron werden ook nieuwe load cells ontwikkeld, die nu zelfs een standaard vormen. In 1988 bestond Celtron uit zo’n 20 medewerkers. Momenteel werken er circa 500 mensen en mag Celtron zich tot de grootste load cell fabrikanten ter wereld rekenen. Naast Celtron load cells leveren wij ook load cells van Tedea-Huntleigh, Sensortronics en Stensor. Ook miniatuur load cells, custom made load cells en diverse weegelektronica waaronder weegprinten, setpointcontrollers, indicatoren behoren tot ons assortiment.

Sinds 2003 zijn wij ook officieel vertegenwoordiger voor alle Kulite druksensoren. Het principe van deze druksensoren komt overeen met het principe van een load cell, waardoor wij onze kennis ook direct konden toepassen op deze unieke druksensoren.

Aan wie leveren wij

De markt voor load cells en drukopnemers neemt steeds verder toe. Sensoren nemen in diverse systemen een steeds belangrijkere plaats in. Werden load cells in het verleden voornamelijk toegepast in weegschalen, momenteel kan men ze ook aantreffen in sorteermachines, transportbanen en silo’s.

Wilt u meer weten over de producten die wij leveren? Neem dan contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag over het toepassen van onze producten binnen uw branche.

Laatste berichten

Partners