Toon WoTS werelden

2018 is hét jaar van de WoTS! De FEDA lounge wordt ingericht om tijdens de beurs een collectief centrum te creëren op het gebied van aandrijf- en automatiseringstechniek. Daarnaast ligt er een speciale focus op de projecten ‘Veilig werken met hydrauliek’ en ‘Connecting Mechanical Drives’.

Tijdens de WoTS 2018 wordt er veel aandacht besteed aan ‘Veilig werken met hydrauliek’. Het rode boekje en de cursus ‘Veilig werken met hydrauliek’ zijn inmiddels in gebruik genomen. Tijdens de beurs zijn er trainers aanwezig op de FEDA lounge om nog meer aandacht te vestigen op deze veiligheid. Verspreid over de verschillende beursdagen vinden op de FEDA lounge diverse lezingen over dit onderwerp plaats.

Daarnaast worden er lezingen gegeven over Connecting Mechanical Drives. Het project Connecting Mechanical Drives is een combinatie van TechTour met demo’s op de stand en een lezingenprogramma. Deskundige sprekers uit de Automotive sector vertellen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van versnellingsbakken en aandrijfsystemen. De link met het project Connecting Mechanical Drives is om de sensoren die uit motor en versnellingsbak komen praktisch te kunnen inzetten.

Ook wordt de Young Professional Award 2018 uitgereikt op de FEDA lounge. De inschrijving voor de studenten is geopend en na een recente mooie overwinning van team Writing Aid van de Haagse Hogeschool in Delft voor de editie van 2017 is de lat hoog gelegd voor deze jonge talenten.

Deelnemers aan de FEDA lounge

A4 Hydrauliek
In 1965 is de basis gelegd voor de productie van onze hydraulische cilinders. Sindsdien hebben wij veel ervaring op gedaan met het ontwerpen en produceren van standaard en custom-built hydraulische cilinders welke wereldwijd worden toegepast in de algemene machinebouw, afval- en recyclingtechniek, landbouwmachines, transportvoertuigen, grondverzetmachines, persen en maritieme toepassingen.

 

Alfagomma Germany GmbH / Dunlophiflex

 

 

Apex Dynamics
Apex Dynamics levert, uit voorraad, een compleet programma spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels. Ons hele programma is uitgevoerd in de markt gangbare afmetingen waardoor een overstap op de producten van Apex Dynamics minimale impact heeft op engineering en montage.
Apex Dynamics loopt harder. Maar harder lopen gaat verder dan het feit dat u bestelde producten vaak al binnen 2 weken in huis heeft. Wij staan bekend om het leveren van service op het allerhoogste niveau en dat begint bij het enthousiast, intensief en persoonlijk onderhouden van contact met al onze klanten en partners. De WoTS is daarvoor de uitgelezen mogelijkheden en wij hopen, net als in voorgaande jaren, weer veel relaties te mogen begroeten.
 

 

ASTRO Controls B.V.

 

 

AVENTICS
AVENTICS is wereldwijd actief als toonaangevend fabrikant van pneumatische componenten, systemen en speciale toepassingen. De pneumatiekspecialisten bieden producten en diensten voor de geautomatiseerde industrie en leggen hun focus bovendien op de branches commercial vehicles, food and beverage, railway technology, life sciences, energy and marine technology. Door de integratie van elektronica evenals het gebruik van vooruitstrevende materialen en door zich te concentreren op trends als de veiligheid van machines en industrie 4.0, speelt AVENTICS een voortrekkersrol bij gebruiks- en milieuvriendelijke oplossingen.

 

Brevini Nederland B.V.

 

 

 

CC Jensen
CC Jensen is een Deens familiebedrijf met een vestiging in Gouda dat sinds 1953 actief is met de ontwikkeling, productie en vermarkten van filtratie- en separatieoplossingen voor hydrauliek-, smeerolie en brandstoffen. Veel CC Jensen filteroplossingen zijn gebaseerd op het principe van een off-line filter die gebruik maakt van extreme dieptefiltratie. Dankzij de modulaire opbouw zijn de producten makkelijk aan te passen om zo tot een meest effectieve oplossing te komen. Omdat het filter een eigen pomp heeft is het relatief eenvoudig om bestaande systemen uit te breiden met een CC Jensen filter.
CC Jensen neemt deel aan de WoTS om kennis te delen met eindgebruikers, ontwerpers en system integrators met als doel de opex te verlagen en de kwaliteit en levensduur van smeer- en hydrauliekolie te verbeteren.

 

CG Drives & Automation

 

 

De Graaf Aandrijvingen
De Graaf Aandrijvingen presenteert in zijn programma:
Ortlinghaus koppelingen en remmen, met enige noviteiten op propulsion en agrarisch gebied. Prop.Act aandrijfsystemen ten behoeve van voortstuwing van schepen. Hydraulisch schakelbare koppelingen, drooglopend, bedoeld in cardan as aandrijflijnen in landbouw mechaniosatie toepassingen. Ook presenteren we Wikov als leverancier van custom built tandwielkasten waaronder Jack Up tandwielkasten. LaLeonessa draaikransen hebben een belangrijke uitbreiding op het bestaande programma met 3 rij-ige draaikransen tot 3000 mm. Ook ons vertrouwde programma STM tandwielkasten en Dinamic Oil hydraulische lieren zal niet vergeten worden. Speciaal voor het beursproject Connecting Mechanical Drives tonen wij een automotive applicatie in de vorm van een CVT versnellingskast waarin Ortlinghaus schakelbare koppelingen verwerkt zijn.

Hydroflex Hydraulics

Hydroflex Hydraulics is een servicegerichte organisatie voor hydraulische componenten. Met meer dan 30.000 producten op voorraad zijn wij niet enkel een leverancier, maar een kennis gedreven partner van onze relaties. Onze jarenlange kennis en ervaring biedt een waardevolle bijdrage aan het productbeleid en de logistieke processen van onze klanten. Met het behalen van het ISO9001:2015 certificaat voldoen wij aan de internationale vereisten voor kwaliteitsmanagement.

 

 

 

 

 IPAR Industrial Partners B.V.

 

 

 

 

Kolmer Elektromotoren
Kolmer is al 35 jaar specialist als het gaat om elektromotoren. Met een breed leveringsprogramma wordt Kolmer gezien als totaalleverancier van standaard- en speciale elektromotoren. Een optimaal klantgerichte voorraad en een flexibele werkplaats zorgen ervoor dat Kolmer bijna elke elektromotor binnen enkele dagen kan leveren. De afgelopen jaren heeft Kolmer haar gamma elektromotoren vernieuwd en aangepast aan de eisen van de tijd. Met de afdeling Kolmer Special Motors kunnen motoren gehéél volgens klantspecificatie worden gebouwd. Dit levert situatie-specifieke toepassingen op, variërend van kleine aandrijvingen voor de machinebouw, tot megawatt motoren voor de petrochemische industrie of onderwatermotoren voor de scheepsbouw. Hoewel we ons geen ‘wetenschappers’ mogen noemen, kunnen we wel bogen op een enorme technische kennis en vaardigheid. Als Kenniscentrum slaan wij bruggen naar dealers, klanten, onderwijsinstellingen en innovatieplatforms, om te komen tot nieuwe inzichten die leiden naar nieuwe en innovatieve toepassingen van onze elektromotoren.
 

 

Parker Hannifin
Als wereldwijd marktleider in aandrijftechniek zorgt Parker Hannifin steeds voor innovatieve componenten en systemen die de wereld schoner, veiliger en beter maken. En dat al 100 jaar lang. Het is onze ambitie om sommige van ‘s werelds grootste technische uitdagingen op te lossen dat zorgt voor onze passie om te innoveren en toekomstige groei te realiseren. Deze technische uitdagingen zijn zaken die we dagelijks aan ons voorbij zien komen: voedsel, water, energie, transport, infrastructuur, milieu en medische hulp voor een steeds grotere wordende wereldbevolking. Met onze technologieën hydrauliek, filtratie, pneumatiek, elektromechanica, afdichtingen, instrumentatie en slangen en leidingwerk zijn we als geen ander in staat om daadwerkelijk deze technische uitdagingen op te lossen.
 

 

PowerFlex Fluid Handling Products B.V.
PowerFlex is al meer dan zestig jaar een expert op het gebied van Hydraulics en Fluid Conveyance producten. Voor een goed, vakkundig  advies en razendsnel leveringen. Denk aan slangen, leiding- en slangkoppelingen enz. van uitsluitend topkwaliteit. We leveren pasklare producten en doen er alles aan om onze klanten zoveel mogelijk te ont zorgen .Meer dan slangen persen en hydraulische componenten Powerflex ont zorgt. Powerflex de totaal leverancier van “Poort tot Poort”
 

 

PROCENTEC
PROCENTEC is uw partner voor digitale datacommunicatieoplossingen op het gebied van industriële automatisering. We ontwikkelen en assembleren onze productportfolio binnenshuis en hebben innovatie en de behoeften van de klant hoog in het vaandel. We optimaliseren de netwerk performance van installaties en bieden daarbij alle nodige support services. Naast troubleshooting en maintenance geven we ook leverancier-onafhankelijke trainingen voor PROFIBUS en PROFINET. Als een internationaal erkend Competence Center en testlab beschikt PROCENTEC over uitgebreide kennis van veldbus- en Industrieel Ethernet protocollen in de fabrieks- en procesautomatie.
 

 

University Racing Eindhoven
Het team van University Racing Eindhoven (URE) – bestaand uit studenten van de TU/e, Fontys en HAN – bouwt elk jaar een volledige, elektrische raceauto voor deelname aan de Formula Student Electric. Het team blijft zichzelf uitdagen, niet alleen op het gebied van techniek maar dit jaar ook met een nieuw doel: een zelfsturende raceauto! Apex Dynamics sponsort het URE-team en haar aanwezigheid op de WoTS.
 

 

Young Professional Award
De Young Professional Award is een wedstrijd vanuit FEDA waarbij studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project/opdracht landelijk strijden om de titel van Young Professional. Naast de projectinhoud en een werkend eindproduct wordt ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht. Uiteindelijk beslist een jury, samengesteld uit leden van FEDA’s onderwijscommissie en een onafhankelijke voorzitter, wie met de award naar huis gaat. De uitreiking van de Young Professional Award 2018 vindt plaats tijdens de WoTS. Op donderdag 4 oktober zijn de studenten en hun projecten te vinden op de FEDA Lounge.
 Mediapartner
 

 

Techwatch
Techwatch richt zich als uitgever en organisator van evenementen en trainingen op hoogopgeleide professionals en beslissers in de hightechindustrie. De grote kracht van de organisatie zit hem in de geboden sterke wisselwerking tussen de kernactiviteiten magazines, events, trainingen en boeken.
Mechatronica&Machinebouw is het leidinggevende vakblad voor de high-end machine- en systeembouw in Nederland en België. Bits&Chips is het nieuws- en opiniemagazine gericht op trends in embedded systemen, software, elektronica en halfgeleiders.

WAAROM TECHWATCH DEELNEEMT AAN WOTS18
Met Mechatronica&Machinebouw is Techwatch hoofdmediapartner van het onderdeel WoTS Motion&Drives. In aanloop naar het event besteedt Mechatronica&Machinebouw aandacht aan de seminars en zullen wij de beurscatalogus en dagkranten (print en online) van WoTS Motion&Drives verzorgen. Het laatste nieuws over WoTS Motion&Drives vind je dus in Mechatronica&Machinebouw!
Op de WoTS zullen wij als onderdeel van de Feda Lounge ons brede platform van magazines, events, trainingen en boeken onder de aandacht brengen.

 

 

Partners