SPIN POMPEN PRESENTEERT DE GROOTSTE EHEDG GECERTIFICEERDE SPINDELPOMP

Exposantennieuws, Exposantennieuws World of Industrial Processing, Laatste Nieuws
Bornemann SLH-4G hygiënische spindelpomp/schroefspindelpomp

Op de stand van Spin Pompen (Industrial Processing, standnr. 9.A.039) kunt u een unieke spindelpomp/schroefspindelpomp komen ontdekken: de SLH-4G-6000. Deze pomp van de fabrikant Bornemann is de grootste en meest hygiënische EHEDG gecertificeerde spindelpomp die in de markt leverbaar is.

De Bornemann SLH-4G-6000 spindelpomp biedt een maximaal debiet van maar liefst 300 m3/uur. Hierdoor is deze pomp de EHEDG gecertificeerde spindelpomp met de hoogste capaciteit. Een indrukwekkende pomp waar u op de stand van Spin Pompen letterlijk en figuurlijk niet omheen kunt…

De SLH-4G-6000 serie maakt het mogelijk om de unieke eigenschappen van de spindelpomp in te zetten waar vloeistoffen op (zeer) hoge capaciteiten verpompt moeten worden en waar eerder vaak lobben- of excentrische wormpompen gebruikt werden. De Bornemann SLH-4G-6000 spindelpompen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor het verpompen van geconcentreerde vruchtensap, geconcentreerde tomatenpasta of glucose en diksap in de suikerverwerkende industrie.

Voor alle applicaties in de voedingsmiddelenindustrie waarbij vloeistoffen op hoge capaciteiten verwerkt worden hebben de SLH-4G-6000 spindelpompen een aantal belangrijke voordelen. In tegenstelling tot lobbenpompen bieden de Bornemann spindelpompen bijvoorbeeld een pulsatievrije flow en dus een werking zonder drukstoten. De seals van de spindelpomp bevinden zich bovendien volledig in de productstroom en zijn met de persdruk belast. Hierdoor kan er geen besmetting  van het verpompte product door de spervloeistof plaatsvinden.

De Bornemann SLH-4G spindelpompen/schroefspindelpompen zijn niet alleen de EHEDG gecertificeerde spindelpompen met de hoogste capaciteit maar ook met het hoogste niveau van hygiëne. De pompen hebben namelijk het EHEDG EL Aseptic Class 1 certificaat. Het unieke “tube-design” van de SLH-4G pompen en het hygiënische open frame, waarmee de 6000-serie geleverd wordt, zorgen bovendien voor een optimale uitwendige reinigbaarheid.

De SLH-4G-6000 spindelpompen zijn geschikt voor drukken tot 25 bar en leveren hoge prestaties op zowel dunne als (hoog)viskeuze producten (tot 1.000.000 cP).

Spin Pompen (Industrial Processing, stand 9.A.039)

Spin Pompen is de specialist op het gebied van hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie.

 

Partners