De centrale rol van IDEETRON in het Proximo-project

Laatste Nieuws, World of Electronics

Bart Hiddink van IDEETRON is nauw betrokken bij de totstandkoming van de Proximo. Binnen de beurscommissie was hij vorig jaar al op zoek naar het gouden idee voor een unieke beursgadget.

“We zijn begonnen met het idee voor ene nieuwe gadget te pitchen in november. Dat heeft er toe geleid dat er een prijsvraag kwam. Uiteindelijk kwam Leo Kors met het winnende idee. Dat hebben we gezamenlijk bepaald”, vertelt Hiddink.

Niet snel daarna werd de naam vastgesteld. “Toen hebben we in twee minuten de naam bedacht: de Proximo”, vertelt Hiddink. “We waren ook betrokken bij het maken van het logo van de Proximo.”

De rol van IDEETRON bij de Proximo is veelzijdig: “We zijn in hoofdzaak de ontwikkelaar van de hardware en de firmware voor de gadget. Ook zijn we zijdelings betrokken met de HAN die de mobiele software maakt.” Daarnaast levert IDEETRON het pcb-ontwerp, de temperatuur/luchtvochtigheidssensor, de bewegingssensor en de negen multicolor LED’s.

Inmiddels is ook een digitale infrastructuur door Hiddink opgezet om het gadgetproject van de grond te krijgen: “We communiceren onderling met Slack en we gebruiken Github om de softwareontwikkeling daarop te kunnen begeleiden.”

Veelzijdige gadget

Volgens de IDEETRON-man is de Proximo door zijn open structuur voor meerdere toepassingen te gebruiken: “De embedded firmware voor de Nordic-chip maakt het mogelijk om over the air de firmware te updaten. We gaan ook samen met de HAN kijken of we nog andere toepassingen kunnen ontwikkelen.”

Hiddink merkt wel dat het Proximo-project een intensief project is: “Ik ben nu toevallig onderweg naar Electrowatt om componentjes op te halen die ik aan hen heb geleverd. En ik moet deze weer leveren aan D&D voor het maken van een prototype. Ik ben elke dag op de een of andere manier wel bezig met de Proximo. Ik heb onderschat hoe arbeidsintensief dat is. Maar ik maak er gewoon tijd voor.”

WOTS Partners