Precisie klep besturing met CO 041 van SIGMATEK

Exposantennieuws, Exposantennieuws World of Automation, Exposantennieuws World of Electronics, Laatste Nieuws

Precisie klep besturing

Voor exacte dosering van bijvoorbeeld vloeibare toepassingen, is een uiterst precieze klep-besturing nodig. De CO 041 S-Dias module van SIGMATEK biedt voor deze toepassing vier stroom gestuurde PWM outputs, die ook kunnen worden gebruikt als puls signaal uitgang – bijvoorbeeld om micro-dosering in kleppen te kunnen regelen. Daarnaast is de CO 041 voorzien van vier digitale +5 V-ingangen.

Tot vier kleppen kunnen worden bestuurd met de CO-041. De voedingsspanning hiervoor varieert van 18 tot 55 V, de maximale bedrijfsspanning is 1 A op een inschakelstroom van van maximaal 3.5 A.

Inschakel- en continu stroom is aan te passen zodat het ventiel juist en dynamisch kan reageren. De periode frequentie van de bedrijfsspanning kan ingesteld worden tussen de 30 Hz en 20 kHz.

Voor de configuratie als puls signaal uitgang (push-pull) is de maximale stroomsterkte per kanaal 1 A. De minimale turn-on tijd is 50 µs.
Ongeacht de modus van de besturing kunnen de uitgangen worden ingesteld met een aan/uit-vertraging in stappen van 1 µs van 0 op 32.77 ms. De module is beveiligd tegen overbelasting, oververhitting en kortsluiting.

De CO-041 kan eveneens zelfstandig functioneren zonder een CPU. In dit geval worden de vier geïntegreerde digitale ingangen (TTL-signaal) gebruikt voor de directe besturing van de betreffende uitgangen. Hier kunnen gebruikers de inschakelstroom, de huidige- en bedrijfsspanningsperiode naar behoefte configureren. Daarna blijven de parameters remanent opgeslagen in de module.

Wilt u meer weten? Bezoek ons dan op stand no 11B052 of ga naar onze website.

 

Partners