Data Loggen met SIGMATEK! Check Out de zijspan op onze stand B052 hal 11!!

Exposantennieuws, Exposantennieuws World of Automation, Exposantennieuws World of Electronics, Laatste Nieuws

Data Loggen met SIGMATEK! Check Out de zijspan op onze stand B052 hal 11!!

De motor met zijspan van Weekers Techniek is uitgerust met hard- en software van SIGMATEK. Deze span is “LIVE” te zien op onze stand, kom kijken en maak kans op een race VIP card.

Zijspan met SIGMATEK S-Dias voor datalogging
Zijspan met SIGMATEK S-Dias voor datalogging

Om de data op te slaan gebruikt Rogier Weekers een 4-tal S-Dias Sigmatek modules. Deze modules zijn zeer compact en kunnen toch veel data handelen. De CP102 is de CPU-module met Edge2 processor, daarnaast zit een DM161 digital mix module met 8 digitale inputs en 8 digitale outputs, dan de KL091 voedingsmodule en tot slot een AI088 analoge input module voor bijvoorbeeld de temperatuurmeting.

Alle data die via de S-Dias Sigmatek modules binnenkomt moet via software geanalyseerd worden. “Vanuit mijn verleden als machinebouwer heb ik al langer ervaring met de Lasal software van SigmaTek. De kracht van Lasal is het object georiënteerd programmeren. Alles is in kleine blokken op te delen, waardoor iets veel gemakkelijker aan te passen is. Bovendien past dat ook in de tijdgeest van minder kosten en meer flexibiliteit.”

Rogier legt uit welke data hij allemaal wil meten. “Van het motorblok wil ik de inspuitduur en het inspuitmoment weten, dan kan ik in de gaten houden wat het motormanagementsysteem doet. Ook de stand van de gashendel gaat via een sensor naar de datalogging. De motortemperatuur en koelwatertemperatuur zijn eveneens van belang. Verder wil ik de remdruk meten, die wordt door twee Balluf druksensoren gemeten. Desnoods kan ik de remdruk onder het rijden nog finetunen. Daarnaast meten we de GPS-snelheid en de wielsnelheid. Dan kan ik exact zien waar eventueel wielspin is.

In de vernieuwde beursspecial van het vakblad Aandrijftechniek een volledig artikel! (vraag ernaar op de stand of op de stand van Eisma)

Wilt u meer weten? Bezoek ons dan op stand no 11B052 of ga naar onze website.

 

Partners