De ‘groenste’ kaasmakerij ter wereld

Bezoekersnieuwsbrief World of Motion & Drives, World of Motion & Drives

De groenste kaasmakerij ter wereld staat in Westbeemster. Het productieproces is CO2 neutraal en vanaf 2020 willen ze klimaatneutraal kunnen produceren. In sterke samenwerking met de keten zijn er diverse energiebesparende methodieken toegepast. In het seminar ‘Wat moet ik nu doen voor een energie efficiënte fabriek in 2028?’ geeft Ron De Keersmaeker van Tetra Pak een lezing over de totstandkoming van de diverse installaties.

In augustus 2012 begon de bouw van een geheel nieuwe kaasmakerij met kaasopleg, kantoren en terreinen. De groenste kaasmakerij ter wereld is op 13 november 2014 officieel geopend door koningin Máxima. De kaasmakerij is gebouwd op een manier die past in het unieke landschap van de Beemsterpolder. In het gebouw en in de kaasmakerij zijn de meest duurzame materialen en technieken toegepast. Op dit moment is de kaasmakerij in de testfase, zo is te lezen op de website van CONO Kaasmakers.

Als u meer te weten wilt komen over de energiebesparing die gerealiseerd is door een innovatief ontwerp van de installatie bent u van harte welkom op woensdagmiddag 3 oktober in de Jaarbeurs Utrecht waar het lezingenprogramma plaatsvindt.

Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden voor het seminar tijdens het registratieproces voor een bezoek aan de WoTS.

WOTS Partners