Toon WoTS werelden

DNV-GL gecertificeerde lineaire sensoren van MTS Sensors

Exposantennieuws World of Automation, Exposantennieuws World of Motion & Drives, Laatste Nieuws

DNV-GL gecertificeerde sensoren: hoge kwaliteit & betrouwbaarheid

De redundante Temposonics® GT2/GT3 positiesensoren zijn onlangs DNV-GL gecertificeerd. Het nieuwe certificaat bevestigt de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de GT-meetstaven.

De magnetostrictieve GT-sensor meet kritische variabelen aan de hand van twee of drie onafhankelijke maar functioneel identieke meetsystemen. Alle meetsystemen worden ondergebracht in één behuizing. De redundantie verzekert maximale veiligheid en inzetbaarheid in toepassingen waarbij storing of uitval desastreuze gevolgen hebben, zowel qua veiligheid als qua kosten. De redundante G-serie van MTS Sensors is opgebouwd uit een standaard sensorelement, verwerkingselektronica en gescheiden output signalen en voedingen.

DNV-GL gecertificeerde sensoren van MTS Sensors

Belangrijkste specificaties

De sensorelementen worden beschermd door een drukbestendige roestvrijstalen buis. Ze meten rechtstreeks de slag van hydraulische cilinders. Het redundante ontwerp vermindert kans op uitval en downtime kosten. De veiligheid daarentegen wordt aanzienlijk verhoogd.

De meetstaaf heeft verder een slaglengte van 50 tot 2.900 mm en levert een operationele prestatie met een 0.02 % lineariteit (fullscale) en een herhaalnauwkeurigheid van 0.001 mm. De analoge output (stroom en voltage) zorgt voor een directe dataoverdracht van de DNV-GL gecertificeerde sensoren naar de controller.

Speciaal voor maritieme toepassingen

Met zijn verhoogde operationele betrouwbaarheid – c.f. het DNV-GL certificaat – vormt de GT-sensor een eerste keus oplossing voor toepassingen waarbij 100% beschikbaarheid geëist wordt. Denk aan toepassingen waarbij de lineaire bewegingen van hydraulische cilinders in maritime en offshore sectoren gemeten worden: offshore kranen, offshore olie- en gasinstallaties, offshore windmolens, mission & deck equipment op schepen, handling systemen in havens en op zee, subsea systemen, pijplegsystemen, sluizen.

Over tsb – bescom

tsb – bescom is de officiële partner voor MTS Sensors in de Benelux. Neem contact op met onze engineers voor verdere uitleg over de DNV-GL gecertificeerde sensoren. Verder levert tsb- bescom kwaliteitsapparatuur op gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control: van (hoek-)encoders tot automatische verstelsystemen, van displays tot motion controllers. Alleen A-merken vormen ons assortiment. Wij denken graag met u mee over de best passende technische oplossing voor uw machine of besturing. Maak gebruik van onze know-how!

 

Partners