Voor duidelijke signalen: TOPJOB®S initiator- en actuatorklemmen

Laatste Nieuws

 

Voor duidelijke signalen: TOPJOB®S initiator- en actuatorklemmen

WAGO breidt het assortiment aan TOPJOB®S-rijgklemmen uit met een aantal nieuwe initiator- en actuatorklemmen. Dankzij de geringe benodigde ruimte per aangesloten sensor en de geïntegreerde push-in CAGE CLAMP® kunnen machinebesturingen vanaf nu ruimtebesparend en veilig aangesloten worden.

Met een benodigde ruimte van slechts 3,5 mm per aangesloten sensor bieden de nieuwe TOPJOB®S initiator- en actuatorklemmen van de serie 2000 de gebruiker de mogelijkheid om een groot aantal sensoren op een zeer kleine ruimte aan te sluiten. De klemmen zijn bij uitstek geschikt voor de bij deze toepassingen gebruikelijke geleiderdoorsnedes van 0,34 tot 0,75 mm2, en kunnen zowel in kleine klemmenkasten van de decentrale periferie als voor de centrale opbouw in de schakelkast worden gebruikt.
 08c02552_190w
Dubbele stroomrail voor eindeloos bruggen

TOPJOB®S initiator- en actuatorklemmen bestaan uit meerdere potentiaalniveaus en een signaalniveau. De potentiaalniveaus worden gebruikt voor de stroomvoorziening en indien nodig ook voor de aarding van de sensoren; het signaalniveau draagt de schakelsignalen van sensoren c.q. actuatoren over.

Een bijzondere eigenschap van de nieuwe initiator- en actuatorklemmen van WAGO is de slechts 7 mm brede behuizing van de klem, waarin elk twee aansluitingen ondergebracht zijn. Deze behuizing beschikt op de potentiaalniveaus over stroomrails met elk twee klemposities die met elkaar verbonden zijn. Aangezien de brugschachten hierdoor eveneens met elkaar verbonden zijn, is het met behulp van standaard kambruggen mogelijk om het plus- of minpotentiaal zonder begrenzing van het aantal polen te vermenigvuldigen. Het gebruik van kambruggen in verschillende kleuren vereenvoudigt in dit geval de toewijzing van de potentialen. Op het signaalniveau zijn de stroomrails voor de overdracht van signalen elektrisch gescheiden van elkaar gerangschikt. Dit resulteert in een breedte deling van slechts 3,5 mm per sensor.

Eenvoudige toewijzing van functies dankzij markeringsstroken

De nieuwe TOPJOB®S initiator- en actuatorklemmen kunnen snel en overzichtelijk gemarkeerd worden. De markeringsstroken zijn voorzien van meerdere bedrukbare regels en zorgen voor een goed overzicht, zonder de brugschacht hierbij te bedekken. Optioneel kunnen ook WMB-markeringsschildjes worden gebruikt. De klemmen beschikken over twee markeringshouders die zich aan de bovenkant en aan de zijkant bevinden. Dit garandeert een goede leesbaarheid, ongeacht de montagepositie van de klemmenstrook.

De voordelen op een rij

De gekleurde invoeropeningen van de nieuwe klemmen vereenvoudigen de toewijzing van de klemposities. Bovendien zijn de LED-indicatie, de brug en de markering altijd zichtbaar ook in aangesloten toestand. Deze duidelijke en overzichtelijke structuur vereenvoudigt de controle van de gerealiseerde schakelingen.

De nieuwe TOPJOB®S initiator- en actuatorklemmen van de serie 2000 zijn vanaf mei 2016 in diverse varianten verkrijgbaar.

TOPJOB® S een productfamilie met tal van voordelen

De nieuwe initiator- en actuatorklemmen maken dankzij de diverse voordelen deel uit van het rijgklemmenprogramma TOPJOB® S. De geïntegreerde push-in CAGE CLAMP® en de universele aansluiting voor alle soorten geleiders maken niet alleen een snelle aansluiting mogelijk, maar garanderen ook een veilige verbinding – zelfs onder extreme omgevingsomstandigheden. Het multifunctionele assortiment aan bruggen legt de grondslag voor de hoge mate van flexibiliteit, en biedt voor alle brugtaken de juiste oplossing. Alle TOPJOB®S-rijgklemmen kunnen met de doorlopende markeringsstroken met meerdere regels in een mum van tijd worden gemarkeerd.

Dankzij een breedte deling van slechts 3,5 mm per sensor zijn de nieuwe TOPJOB®S initiator- en actuatorklemmen uitermate geschikt om een groot aantal sensoren op een zeer kleine ruimte aan te sluiten. Een constructieve bijzonderheid maakt het bovendien mogelijk om plus- en minpotentialen zonder begrenzing van het aantal polen te bruggen.

Partners