E3 hamers – Hogere capaciteit, minder energieverbruik

Exposantennieuws, Exposantennieuws World of Industrial Processing

Hosokawa Alpine introduceert nieuwe hamers voor de ACM ziftermolen. Deze leiden tot een wel 20 procent hogere capaciteit, lagere warmteontwikkeling en minder ingewikkelde aanpassingen achteraf. De nieuwe hamers genaamd ‘E3 hamers’ verhogen de capaciteit en verlagen het energieverbruik significant.

Hosokawa Alpine, een toonaangevende aanbieder op het gebied van procestechnologie, is erin geslaagd om met de E3 hamers voor de ACM-ziftermolen een nieuw paradepaardje op de markt te brengen. E3 staat voor economisch en energiezuinig malen. Met de nieuwe E3-hamers wordt een  capaciteitsverhoging tot wel 20 procent bereikt in vergelijking met de bestaande hamers. Als gevolg van de energiebesparingen dalen de productiekosten aanzienlijk. Door de geometrie van de E3-hamers wordt de effectiviteit van het maalproces verdubbeld: naast de impactintensiteit is de impactfrequentie ook geoptimaliseerd. De naar binnen gerichte lucht-/productstroming is geoptimaliseerd. Op deze manier wordt een optimale energie inzet van de hamers bereikt. Het resultaat: een lager specifiek energieverbruik.

De belangrijkste toepassingen van de E3 hamers zijn te vinden in het malen van poedercoatings en het malen van taaie materialen, vaak moeilijk te malen, zoals wax en stearaat.

Belangrijkste voordelen van de E3 hamers

  • Lagere productiekosten
  • Hogere productkwaliteit
  • Eenvoudig te vervangen

Binnen een jaar terugverdiend!

De vervanging van een oude maalschijf door een nieuwe met E3-hamers is eenvoudig. Er zijn geen wijzigingen aan andere componenten nodig zodat het systeem binnen zeer korte tijd weer operationeel is. De vervangingskosten van de E3-hamers worden binnen een jaar terugverdiend: een investering die loont!

Hosokawa Alpine
Hosokawa Alpine vervaardigt procesapparatuur om te malen, ziften en compacteren voor de poeder-, bulk- en stortgoedverwerkende industrie. Hosokawa Alpine maakt deel uit van de Hosokawa Groep en wordt in Nederland vertegenwoordigd door Hosokawa Micron B.V. in Doetinchem.

Meer informatie: www.hosokawa-alpine.com

 

 

WOTS Partners