Endress+Hauser TrustSens bekroond met TechAward

Exposantennieuws World of Laboratory, Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Automation, Exposantennieuws World of Industrial Processing

Endress+Hauser iTHERM TrustSens bekroond met de WoTS TechAward 2018.

Innovatie, toegevoegde waarde en marktrelevante criteria heeft de vakjury en beurssite bezoekers doen overtuigen om Endress+Hauser met de innovatie iTHERM TrustSens uit te roepen tot winnaar in de categorie World of Automation – Motion & Drives en te bekronen met de WoTS TechAward 2018 trofee.

De innovatieve iTHERM TrustSens TM371 compacte temperatuuropnemer voor de voedingsmiddelen- en farmaceutisch industrie kan volledig automatisch en zelfstandig inlijn kalibreren en is ontworpen voor hygiënische en aseptische toepassingen. Doordat de sensor zichzelf tijdens de productie volledig automatisch en geheel traceerbaar kalibreert, wordt de kans op niet gedetecteerde afwijkingen geëlimineerd, met maximale productveiligheid en procesefficiëntie als resultaat. Dankzij de geïntegreerde Heartbeat Technology is het mogelijk om instrumenten doorlopend te diagnosticeren en te verifiëren zonder het proces te onderbreken.

Ontwikkelaars maken gebruik van natuurkundig fenomeen Het hart van de iTHERM TrustSens wordt gevormd door een geïntegreerde referentiesensor en maakt gebruik van het natuurkundige fenomeen ‘Curie-punt’: een specifieke temperatuur die de magnetische eigenschappen van een materiaal abrupt doet veranderd. Dit punt wordt voor de referentiesensor bepaald. Zodra de temperatuur onder dit punt zakt, bijvoorbeeld na een stoomsterilisatie, kalibreert de primaire sensor zichzelf tegen de referentie. Omdat het Curie-punt constant blijft, biedt de referentiesensor een stabiele vergelijkingswaarde.

Op die manier kalibreert de sensor zichzelf elke keer wanneer het systeem wordt gereinigd of gesteriliseerd, zoals dat gebruikelijk is bij processen uit de voedingsmiddelen- en life science industrie. De toegevoegde waarde voor klanten is enorm, verhoogde veiligheid, minder risico en minder kosten door proces gestuurde zelfkalibratie.

Grote systemen zijn vaak voorzien van honderden temperatuursensors die meerdere keren per jaar moeten worden gekalibreerd. Tot nu toe was het daarvoor altijd nodig om het proces te onderbreken en de instrumenten te verwijderen.

Met de iTHERM TrustSens is dat verleden tijd.

 

Endress+Hauser wint TechAward

Meer informatie: www.nl.endress.com/tm371

WOTS Partners