Heugels en Rondsels Apex een succes: overbrenging uit één hand

Exposantennieuws, Exposantennieuws World of Motion & Drives, Laatste Nieuws

De uitbreiding van ons productprogramma met Apex Dynamics tandheugels en rondsels is uitzonderlijk goed ontvangen door de markt. De in robotica opgedane expertise vertaald zich in een competitief aanbod dat naadloos aansluit op de marktvraag. Sommige klanten moeten alleen hun weg nog even vinden, daarom zetten wij in dit artikel alles rondom de tandheugels en rondsels op een rijtje. Met name met ons overzicht van de verschillende aanbouwmogelijkheden kunt u uw voordeel mee doen. Liever persoonlijk contact? Wij bespreken uw toepassing natuurlijk graag persoonlijk, neem contact op voor een afspraak.

Werking van heugel en rondsel

Een tandheugel of heugel is een rechthoekige staaf die aan één kant is voorzien van vertanding zoals een tandwiel; in feite een tandwiel met een oneindige radius. Het rondsel, een klein tandwiel dat in de vertanding grijpt, rolt over de tandheugel en zo wordt een lineaire beweging gemaakt. (De lineaire beweging wordt door óf het rondsel óf de tandheugel gemaakt.)

Toepassing van tandheugels in industrie

Tandheugels worden met name in de industrie toegepast als een draaiende aandrijving moet worden omgezet in een rechtlijnige verplaatsing. We zien ze onder andere in de robotica, snijmachines, freesmachines en bewerkingstafels. In deze markten staat de heugel vaak stil en rolt het rondsel daar overheen.

Voor het hele artikel, lees hier verder…

Partners