Nieuwe relaismodule voor functionele veiligheid

Laatste Nieuws

 

Nieuwe relaismodule voor functionele veiligheid

De nieuwe Safety relaismodule (750-669/000-003) van WAGO voorziet niet alleen in vier veilige relaisuitgangen, maar ook in tegen fouten beveiligde digitale ingangen voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Dankzij de vier potentiaalvrije uitgangskanalen is de nieuwe Safety relaismodule van het WAGO I/O-SYSTEM 750 in staat om hoge capacitieve en inductieve lasten tot AC 48 V/DC 60 V te schakelen. Bovendien is de nieuwe module uitgerust met vier veilige terugmeldingangen die bijvoorbeeld voor de bewaking van de schakeltoestanden van de relaiscontacten kunnen worden gebruikt.
08c02556_190h
Top uitrusting, voordelige oplossing

De relaismodule ondersteunt een PROFIsafe-conforme iPar-server die bijvoorbeeld bij de vervanging van een apparaat de juiste parameters automatisch en veilig aan de nieuwe busklem overdraagt. De andere eigenschappen, bijvoorbeeld de uitgangsstroom van 6 A per kanaal, de bestendigheid tegen impulsstromen tot 30 A en de totale stroom van 24 A, bieden een praktijkgerichte meerwaarde. Mede dankzij deze omvangrijke uitrusting overtuigt de relaismodule met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Met een breedte van slechts 48 mm kan de module ruimtebesparend op de draagrail gemonteerd worden.

Veelzijdige instelmogelijkheden

De relaismodule kan op basis van het bestand met de apparaat beschrijving eenvoudig via de besturing geconfigureerd worden. Alle ingangen kunnen comfortabel met WAGO I/O-CHECK geparametreerd en gedocumenteerd worden. Naast de evaluatie van storingen zoals kortsluiting, externe spanning of een discrepantie biedt de relaismodule verschillende filtertijden en bedrijfsmodi. Een ander voordeel is de toegang tot deze parameters via het ondersteunde “Tool Calling Interface” (TCI), een hiervoor geschikte engineering software.

Vermoedelijk beschikbaar vanaf kwartaal 2 / 2016

Met uitgangen voor gelijk- en wisselstroom schakelt de nieuwe I/O-module veilig en potentiaalvrij hoge lasten zoals vermogensrelais en afzonderlijke ventielen tot AC 48 V en DC 60 V. Ook voor het koppelen van veiligheidsbereiken van machines tot geschakelde installaties is dit relais de perfecte oplossing.

Partners