Student Hackathon Smart Home

Exposantennieuwsbrief World of Electronics, Laatste Nieuws, World of Electronics

Hackathon op WoTSDe hackathon is een unieke kans voor 16 studenten (4 teams) om zich aan de hele Nederlandse Tech Industrie te laten zien. Het thema van de hackathon is Smart Home. Alles in huis kan aan elkaar gekoppeld en relatief eenvoudig bestuurd en bediend worden. Lampen, stopcontacten, televisie, koelkast en sensoren zijn in de woonkamer aanwezig. We zijn nog op zoek naar bedrijven die willen participeren.

Ieder team krijgt een embedded development board, sensor kit, lokalisatie tools en gadgets om het huis te hacken en slim te maken. Welk team toont zich het meest innovatief en laat de gehele Nederlandse industrie Internet of Things van dichtbij ervaren. Om de juiste keuzes te maken en te sparren krijgt ieder team een mentor.

Ieder team geeft twee keer per dag een korte update en houdt de ontwikkelingen bij op een whiteboard zodat de bezoekers zien waar de teams mee bezig zijn. Mediapartner Elektor zorgt met opnames voor een videoverslag.

The winner takes it all! Het winnende team krijgt alle tools van de overige teams en de technologie uit de woonkamer.

Hoe te participeren?

Sponsor hardware:
– Apparatuur voor in de woonkamer
– Tools voor een team (alles maal 4)
Als hardwaresponsor werken de studenten met jouw hardware en is er dus een live demonstratie op de beursvloer. Daarnaast wordt de lijst met beschikbare hardware ook op de site gepubliceerd en moeten studenten een plan maken op basis van deze lijst. De vier teams met het beste plan mogen komen!

Financiële sponsor:
– Sponsoring à € 600,00
Financiële sponsoren krijgen een logo op de stand en op de website. Financiële sponsoren krijgen net als hardware sponsoren de mogelijkheid om een team te coachen.

Definitieve toezeggingen (d.d. 5 april):
– Fibaro Starter Kit (gesponsord door TMC)
– WaveNed sensornetwerk (bestaande uit anchors, polsbandjes en gateways): voor lokalisatie en om apparatuur te taggen (gesponsord door Salland Electronics)
Sponsoring per team:
•    Embedded systeem NI myRIO-1900 including LabVIEW development software, wireless and USB connectivity (gesponsord door National Instruments)
•    Arduino-sensor-kit (gesponsord door Elektor)
•    Lokalisatie kit: polsband, ontvanger en oplader (gesponsord door Salland Electronics)
•    Gadget WoTS badge

Neem voor meer informatie contact op met Harm Wijsman.

Partners