Toon WoTS werelden

TTL encoders: bestel direct uit voorraad bij tsb-bescom!

Exposantennieuws World of Automation, Exposantennieuws World of Motion & Drives, Laatste Nieuws
Meetprincipe TTL encoders

TTL encoders of impulsgevers werken met TTL-signalen waarbij de ‘0’ waarde door een spanningssignaal van lager dan 0,5 Volt wordt gerealiseerd. Voor de waarde ‘1’ is een spanning hoger dan 2,5 Volt nodig. Omdat de signalen normaal èn geïnverteerd worden uitgestuurd, meet een TTL encoder differentieel (dus niet absoluut ten opzichte van 0 Volt). Hierdoor wordt de meting een stuk storingsongevoeliger.

TTL staat voor ‘Transistor-Transistor Logica’, een standaard voor digitale logica. TTL-chips werken met een signaalniveau van 5V. De chip beschikt over een aantal digitale uitgangen voor A- en B-pulsen, de inversies daarvan en een 0-puls. Hiermee communiceren TTL-devices met bijvoorbeeld een besturing of display controler.

Een TTL encoder wordt daarom ook wel een ‘5V’ encoder genoemd. Bij moderne modellen is de elektronica opgebouwd volgens de RS422 standaard en verklaart daarmee de naamgeving ‘RS422 encoder’.

TTL encoders bij tsb-bescom

tsb-bescom biedt TTL impulsgevers van diverse Duitse en Zweedse topmerken. Een heel aantal van deze sensoren zijn direct uit voorraad leverbaar. Dit is zeer handig bij spoedklussen:

TTL Encoders POSITAL TTL Encoders Lenord+Bauer TTL Encoders Emeta
TTL Encoders
POSITAL Fraba
TTL Encoders
Lenord+Bauer
TTL Encoders
Emeta

TTL impulsgevers bij tsb-bescom komen in: heavy duty en standaard varianten, met off-shore coating (optioneel) of in IP69K uitvoering.

>> Vraag een engineer van tsb-bescom of en welke TTL encoder de juiste keuze is voor uw positioneringsuitdaging.

 

Over tsb-bescom

tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control: van TTL encoders en impulsgevers tot verstelmotor en van display tot motion controller. Wij voeren alleen de beste merken in ons assortiment. Maak gebruik van onze know-how! Wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer informatie?

Voor meer informatie over TTL encoders en impulsgevers kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier of een mail sturen naar: info@tsb-bescom.nl. Wij zijn ook bereikbaar op (0316) 250 800.

Partners