Industrie 4.0 binnen handbereik met de PROCENTEC Mercury
Bij PROCENTEC willen we uw onderneming naar een hoger niveau tillen. De meeste processen die zich richten op Industrie 4.0 zullen, nu of in de toekomst, werken in een omgeving met gemengde architectuur. Dit betekent dat in faciliteiten oudere netwerken en industriële Ethernet-netwerken steeds vaker naast elkaar werken. Met deze transitiefase in gedachten houdend, hebben wij de PROCENTEC Mercury ontwikkeld.

De PROCENTEC Mercury is een robuuste tablet met ons nieuwste platformonafhankelijke softwarepakket. Het is perfect voor het oplossen van problemen en het plegen van onderhoud op industriële Ethernet- en PROFIBUS-netwerken. Het is mobiel waardoor in-the-field-gebruik van onze software mogelijk is. De tablet is spatwaterdicht, kan goed tegen stof en is uitermate geschikt om te worden gebruikt in een industriële omgeving.

Bij het ontwikkelen van dit innovatieve product was en blijft de gebruiker de belangrijkste focus. Dit betekent dat de PROCENTEC Mercury is uitgerust met een eenvoudig te gebruiken intuïtieve interface. De PROCENTEC Mercury stelt u in staat om snel en makkelijk inzicht te krijgen in de gezondheid van uw netwerk. Het spoort mogelijke fouten op en helpt kostbare downtime voorkomen.

Via de PROCENTEC Mercury brengen we onze kennis, die we de afgelopen twintig jaar hebben opgedaan met het diagnosticeren van industriële netwerken, naar de palm van uw handen.

Eenvoudige weergave van alle apparaten in uw netwerk
Na koppeling verkent Mercury automatisch en snel uw Industrieel Ethernet-netwerk. De tool herkent apparaten en vraagt relevante informatie bij hen op. Eén van de belangrijkste kenmerken van Mercury is de dynamische interactieve Topologie. Dit is een grafisch en hiërarchisch overzicht van uw complete netwerk. De Topologie toont alle apparaten binnen het netwerk en hoe deze met elkaar zijn verbonden. Hierin is ook informatie over apparaten afzonderlijk te zien, waarbij gebruikt gemaakt wordt van statusiconen volgens de NAMUR standaard. Op deze manier krijgt de gebruiker informatie over alle (mogelijke) problemen binnen het netwerk. De Topologie kan worden gevisualiseerd op drie manieren: in een universumstructuur, de meer hiërarchische boomstructuur, of een zelfontworpen structuur.

Kwaliteit van uw netwerk
Mercury toont ook informatie over de kwaliteit van een netwerk. Om deze informatie snel te kunnen beoordelen hebben de engineers van PROCENTEC de Mercury uitgerust met Q-Factor. Deze Quality Factor software maakt de informatie visueel door middel van een scoringsmechanisme dat is opgebouwd uit alle aangesloten apparaten binnen het netwerk. De Q-Factor toont een cijfer van 0 tot 5000 (volgens de automobielstandaard) of van 0 tot 100% als een percentage. Daarnaast is er ook het verkeerslicht dat de netwerkstatus kan tonen door middel van drie kleuren.

Innovativiteit
In tegenstelling tot veel andere oplossingen binnen de wereld van het industriële Ethernet is de Mercury bijzonder gebruiksvriendelijk. De initiële configuratie kost slechts enkele minuten en het dagelijks gebruik is eenvoudig en intuïtief. Mercury biedt diepgaande netwerkdiagnose op een zeer gebruiksvriendelijke manier voor PROFIBUS, PROFINET en Industrieel Ethernet. PROCENTEC Mercury bewaakt de gezondheid van industriële netwerken en helpt downtime te voorkomen waardoor er geen kostbare resources verloren gaan. Het gebruik van Mercury leidt daarom altijd tot een hoger rendement op de investering (ROI) met een goed doordachte strategie voor diagnose.

Altijd up-to-date
PROCENTEC stelt regelmatig updates beschikbaar om te downloaden. Hierdoor kan Mercury over de nieuwste features beschikken. Momenteel werken de software engineers van PROCENTEC aan een spectaculaire feature die met name commissioning engineers en netwerkbeheerders veel tijdsbesparing zal opleveren. De lancering van deze feature staat gepland tijdens de WoTS.

Over PROCENTEC
PROCENTEC is specialist op het gebied van PROFIBUS, PROFINET en Industrieel Ethernet en ontwikkelt producten om productieprocessen van eindgebruikers te optimaliseren. Onze innovatieve oplossingen zorgen ervoor dat onze cliënten succesvol opereren in de wereld van de industriële automatisering en het maximale rendement uit hun proces halen.

Het hoofdkantoor van PROCENTEC bevindt zich in Wateringen, bij Den Haag. Naast vestigingen in Duitsland, Engeland en Italië, heeft PROCENTEC een netwerk van meer dan 50 distributeurs in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en Afrika. De ontwikkeling van Mercury wordt uitgevoerd in Nederland. Hiermee draagt PROCENTEC bij aan de Nederlandse werkgelegenheid.

Alle producten die PROCENTEC ontwikkelt, zijn bedoeld voor de globale markt, zo ook Mercury.

Onze klanten bestaan vooral uit industriële ondernemingen waarbij downtime tienduizenden euro’s per uur kan kosten. Het voorkomen van uitval is dus cruciaal. De Mercury helpt de gebruiker bij het voorspellen van dit soort problemen. Hierdoor kan dure downtime voorkomen worden.

Klik hieronder om uw stem uit te brengen op de noviteit: 
“PROCENTEC Mercury” van Procentec

WOTS Partners