Toon WoTS werelden

Tijdens de WoTS worden de onderwerpen IoT – Industrie 4.0 door middel van een adviesroute tastbaar gemaakt. Gekoppeld aan deze adviesroute wordt er een seminar georganiseerd op dinsdag 2 oktober 2018, waarbij we in gaan op deze aspecten. Hieronder treft u een overzicht van de demonstraties en/of pitches van de deelnemende exposanten. De adviesroute kunt u na registratie op eigen gelegenheid volgen.

Wilt u zich aanmelden voor deze adviesroute? Meldt u zich dan hier aan.

Reditech’s Smart Brewery
Industry 4.0, Smart Manufacturing,IIoT en andere ronkende termen worden graag en veel gebruikt. Maar wat houden ze concreet in voor uw bedrijf?
Bij Reditech passen we de achterliggende technologieën en ideeën al jaren toe, waardoor we u steeds uitgewerkte praktijkvoorbeelden kunnen tonen.

Op WOTS gaan we echter nog een stapje verder… Na het gigantisch succes tijdens een eerder event kan ook u nu proeven van Industry 4.0 en Smart Manufacturing. Op stand 11B042 wordt namelijk de toekomst van automatisering geserveerd. Volg samen met ons het productieproces van uw virtueel gebrouwd (Belgisch) bier in Reditech’s Smart Brewery, en geniet achteraf van Industry 4.0’s heerlijke eindproduct.


IoT gateway – Augmented reality

We zitten midden in een nieuwe industriële revolutie. Kreten als Smart Industry, IoT gateway, Edge computing & Security zijn aan de orde van de dag. Wie Smart Industry omarmt, kan met de hele wereld concurreren. Het zorgt voor slimmere productie; maatwerk tegen de prijs van massaproductie; snellere en betere informatie én nieuwe business modellen. Inzicht in de prestatie van uw onderneming is dan ook van cruciaal belang. Waar staat u en wat moet beter? PRODEK levert en adviseert op het gebied van industriële datacommunicatie, real-time visualisatie en analyse van productie- en procesgegevens. Real-time proces informatie kan naar servers, websites of cloud servers worden gecommuniceerd en via apps en augmented reality toegankelijk worden gemaakt voor operators, maintenance engineers en management. Op onze stand (11D079, hal 11) krijgt u ideeën en praktische informatie over hoe u SMART kunt produceren met onze hard- en software componenten.


Demonstratie business intelligence

Hoe krijgt u zo snel, gemakkelijk en efficiënt mogelijk uw proces / installatie data vanuit de OT laag in de Cloud. Met behulp van Cloud functionaliteiten zoals PowerBI (in Azure) kunt u de data verrijken (met andere data) en analyseren. Waardoor kansen zoals conditional monitoring / predictive maintenance binnen handbereik liggen.

WAGO kan u ondersteunen in het gehele proces van A tot Z en zullen dit ook laten zien op de WAGO booth (10B008) in de vorm van een demonstratie.

 

Creating Value trough Digital Solutions with the proven   Technology of our Components
i³ Mechatronics  is door Yaskawa gedeponeerd en staat voor de 3 pijlers waar het i³ Mechatronics concept door wordt gedreven: Integratie, Innovatie en Intelligentie. IoT is een vitaal onderdeel van i³ Mechatronics. De basis van i³ Mechatronics zijn de  “Best in Class” Yaskawa producten zoals servosystemen, frequentieregelaars, robots en bovenliggende control technologie. In combinatie met speciaal ontwikkelde software oplossingen worden deze producten geïntegreerd in het YASKAWA Cockpit platform.  i³-Mechatronics brengt bestaande mechatronica, informatie- en communicatietechnologie samen met oplossingen zoals artificial intelligence, big data en de Internet of Things. Voor deze koppelingen maakt Yaskawa gebruik van standaard interfaces zoals OPC UA en HTTP.

Het voordeel voor u?
Relevante data wordt omgezet in bruikbare informatie in de YASKAWA Cockpit. Met deze informatie stuurt u nog beter op output, energieverbruik en onderhoud. De YASKAWA Cockpit garandeert hierdoor betere machinebezetting, duurzamere productie en hogere kwaliteit. Ook voor OEMs biedt de Yaskawa Cockpit specifieke concurrerende voordelen. Het is de volgende stap in de naadloze integratie van Yaskawa automatiseringsoplossingen in de bovenliggende informatiesystemen van eindklanten (11C008).

 

PLCnext Technology
In een snel veranderende wereld, waarin meer apparaten dan mensen met het internet zijn verbonden, ondergaat ook de industrieel automatisering een fundamentele verandering: klassieke systeemstructuren ontwikkelen zich tot cyber-fysieke systemen en toekomstgerichte automatiseringssystemen moeten flexibel, open en met het internet verbonden zijn. Precies daarom is PLCnext Technology ontwikkeld, een innovatief besturingsplatform dat compleet nieuwe vrijheidsgraden biedt. Onbegrensde aanpassingsmogelijkheden In de basis breidt PLCnext Technology een klassiek besturingssysteem uit met moderne, veel gebruikte programmeertools en de flexibiliteit en openheid zoals we kennen bij smartphones.

Anders gezegd: PLCnext Technology biedt de mogelijkheid om open source software en apps te integreren in een besturingsplatform dat kan worden geprogrammeerd met klassieke PLC-programmeertools, hogere programmeertalen én model gebaseerde ontwikkeltools zoals Matlab Simulink.Hierdoor kunnen software engineers met verschillende technologische achtergronden, onafhankelijk van elkaar, snel complexe applicaties ontwikkelen en de openheid en flexibiliteit van andere programmeertalen volledig benutten. Phoenix Contact 11A036

 

Intelligente sensoren voor Industrie 4.0 | van data naar informatie
Hoe maak je – naast massaproductie – ook flexibele productie mogelijk? En hoe zorg je ervoor dat een machine snel omstelbaar is zonder dat de beschikbaarheid ervan in gevaar komt? Bij Industrie 4.0 gaat het vooral om de praktische toepassing. De beschikbaarheid van een grote hoeveelheid gegevens biedt de mogelijkheid om efficiënter, flexibeler en met een hogere kwaliteit te produceren. Maar het succes daarvan is echter in bepalende mate afhankelijk van de betrouwbaarheid van de dataproducenten: “Sensoren”.  Sensoren detecteren de realiteit, zetten deze om in digitale signalen en staan op die manier aan de basis van de gehele productieketen. In verschillende machines en tal van productieomgevingen wereldwijd worden de SMART-sensoren van SICK toegepast. Ze helpen processen te optimaliseren door constant gegevens over het productie­proces door te geven, en maken monitoring en configuratie op afstand mogelijk zonder dat een operator daarvoor de fabriek in moet. Onze sensoren zijn de bron van BIG DATA, maar beschikken ook over de benodigde SMART-functionaliteit om de data zo voor te bewerken, samen te voegen en te filteren dat alleen de relevante informatie wordt doorgespeeld. Een eigenschap die goed past binnen een efficiënte en transparante productie omgeving.

Identificatieoplossingen zoals RFID-technologie, barcodescanners met lasertechnologie en camera-codelezers van SICK leveren alle gegevens die nodig zijn voor betrouwbare tracering en dragen zo bij aan volledige transparantie binnen de flexibele productieketen. Zo kan de productlijn of het productie-eiland automatisch worden omgesteld op een nieuw product. Identificatie oplossingen zorgen hier voor een kwaliteitscontrole om te kijken of de juiste producten worden bewerkt en of een product uit de juiste onderdelen bestaat. Intelligente sensoren zoals 2D en 3D vision scanners zijn in staat autonoom afwijkingen te detecteren en daaropvolgende maatregelen te initiëren. Kwaliteits problemen kunnen zo snel worden getraceerd waardoor zwakke punten in het proces automatisch worden verbeterd met als resultaat: Minder afgekeurde producten en minder verloren materiaal en tijd. Last but not least, helpen intelligente sensoren ook het onder­houd voorspelbaar te maken en leveren ze in een Industrie 4.0 omgeving ook informatie aan hoger liggende bedrijfsprocessen.

Tijdens de WoTS 2018 zullen we demonstreren dat samen met SICK (11B060) de kwaliteit, flexibiliteit en transparantie van industriële productie & bedrijfsvoering naar een nog hoger niveau wordt getild.

 

Sensor informatie in de Cloud (Turck 11C068)

Het thema Cloud computing is een veel gebruikte term in deze tijd. Wat betekend dit? De werelden van IT en OT smelten steeds meer samen met als trend IoT of de industrial IoT. Graag willen we samen met u een blik werpen op de mogelijkheden de we hedendaags kunnen bieden om deze integratie van IT in OT te kunnen verwezenlijken. Aan de hand van een demonstratie laten we zien hoe sensor data de wereld in gebracht kunnen worden zonder dat iedereen daar in mee kan kijken. Graag ontvangen wij u om hier samen naar te kijken.

 

Keller Meettechniek (8D030)

 

Predictive maintenance (Weidmuller 11C054)

 

Industrie 4.0 – Digitalisering van uw proces
Op de stand van Objective (Hal 8, D056) tonen we u live hoe een demo-helikopter geassembleerd wordt in een geautomatiseerde one-piece flow opstelling met digitaal planbord. Een interactief dashboard begeleidt de operator door de verschillende operatiestappen, onderdelen worden correct aangegeven via een pick-to-light systeem en componentserienummers worden geregistreerd als onderdeel van het product paspoort.

Via digitale instructies en tekeningen (paperless working) krijgt de operator de juiste informatie, afgestemd op zijn kennisniveau, bij de verschillende uit te voeren operatiestappen. In-line kwaliteitscontrole en het opvolgen van non-conformiteiten borgen mede de kwaliteit van het eindproduct. Via RFID tags op de dragers is alle informatie automatisch beschikbaar op elke werkpost alsook een producttracering over de hele ketting. Tijdens dit papierloze proces is er real-time efficiency monitoring via digitale taktindicatie op elke werkpost alsook andon opvolging van de hele lijn.

In de live demo voor de Process-industrie, worden order-driven diverse grondstoffen gestort vanuit silo’s om het gewenste eindproduct te maken. De Track&Trace van de artikelen, incl. de lotnumerregistratie en de (in-line controle op) kwaliteit zijn key in dit proces. Een geïntegreerde checkweger houdt het gewicht van eindproducten perfect binnen tolerantie.

‘Industrie 4.0’ omvat o.a. het digitaliseren van de productie, logistiek alsook de connectiviteit met machines en tooling (IoT). Dit wordt optimaal ondersteund door Objective MES & WMS. Met Objective haalt u het maximum uit uw productieprocessen, logistiek processen, machines en personeel. U vertrekt van een gedetailleerd planbord, u stuurt operatoren en machines optimaal aan en u analyseert performance en kwaliteit, in real-time. Via paperless working is alle informatie beschikbaar op de juiste plaats op het juiste tijdstip voor de juiste persoon.

 

Partners