Hal 7, stand E008

Mettler Toledo InPro X1 pH Sensor  

InPro X1, een revolutie in pH meten: onbreekbaar, betrouwbaar & nauwkeurig

 

Sinds jaar en dag is pH één van de meest gemeten analytische parameter in de industrie. Mettler Toledo stond aan de basis van enkele belangrijke ontwikkelingen op het gebied van pH meten, maar tot op vandaag is het alom bekende meetprincipe al minstens honderd jaar hetzelfde. De kern van de techniek is namelijk nog steeds gebaseerd op de interactie van het product met H+-gevoelig glas (pH-glas). Ook de ISFET techniek heeft nooit het pH-gevoelige glas kunnen verslaan.

• Ingold, onderdeel van Mettler Toledo, transformeerde de glazen meetelektrode en referentie-elektrode mechanisch t

ot één sensor, namelijk de gecombineerde steriliseerbare glaselektrode met ingebouwde temperatuurmeting. Een fundamentele verandering voor in-line pH meten.

• Digitalisering van het meetsignaal. De sensor werd voorzien van een chip. Daardoor is de meting nauwkeuriger, want het signaal is vrij van elektronische interferentie.

• ISM-technologie. Zelflerende sensoren, kritische sensor parameters worden automatisch gemonitord en vertaald naar bijvoorbeeld de verwachte levensduur. Onderhoud en diagnostiek worden naar een hoger niveau getild. Voorspelbaar onderhoud wordt hierdoor mogelijk. Alle informatie zoals kalibratiedata worden in de sensor opgeslagen.

Met de ontwikkeling van de InPro X1 komt daar verandering in! Het pH-gevoelig glas wordt vervangen door een nieuwe innovatieve meettechniek. Deze duurzame sensor is onbreekbaar. Daarmee wordt een belangrijke beperking van de conventionele meettechniek aangepakt, namelijk de kwetsbaarheid van het pH-glas.

Onbreekbaar: het risico op glasbreuk behoort met de InPro X1 tot het verleden.
• De meettechniek is net als de klassieke glazen elektrode CIP en SIP bestendig.
• Door de ongekende stabiliteit is de kalibratiefrequentie erg laag.
• De sensor is minder gevoelig voor vervuiling, daardoor is de nauwkeurigheid hoger.
• Hoge duurzaamheid, de sensor is robuust en beter hanteerbaar in een industriële omgeving dan de glazen elektrode.

 

TERUG NAAR DE HOOFDPAGINA VAN HET PROJECT

Partners