Toon WoTS werelden

De X-pedition Trending Topics in Food & Beverage biedt op praktische wijze inzicht in actuele topics en innovatieve analysetechnieken rondom voeding. Een tour langs 6 deelnemende stands geeft u met behulp van interactieve demo’s meer informatie over onder meer NMR analyzers, SPE, pathogeen detectie en NIR spectroscopy.

Uw kennis wordt getest doordat op elke stand een vraag wordt gesteld. Wanneer u deze vragen beantwoord, ontvangt u een passend presentje. Dé kans om uw kennis van analyse in voedingsonderzoek te vergroten!

De X-pedition bestaat uit de volgende stappen:

Meting van vet en oliegehalte in gedroogde snacks met een benchtop NMR analyzer
NMR analyzerHet meten van het vet en olie in gedroogde snacks is essentieel voor kwaliteitscontrole, hierbij wordt gekeken of dat de producten voldoen aan hun voedingswaarden specificaties.
Op de stand van Salm en Kipp krijgt u een demo van de MQC+ NMR analyzer van Oxford Instruments. Deze analyseert snel en eenvoudig zonder monstervoorbewerking.

 

Analyse van kleuradditieven in voeding via SPE
Analyse van kleuradditieven in voeding via SPEIn deze toepassing wordt de AOAC-methode 988.13 geautomatiseerd met behulp van de Gilson GX274 ASPEC.
De ASPEC zorgt voor de volledige methode met behulp van SPE en verwerkt 4 monsters parallel om later de additieven met UV / Vis-spectrometrie te kunnen analyseren. Door de automatisering van de handmatige toepassing kan de gebruiker een betere reproduceerbaarheid en een hogere doorvoer verkrijgen

 

Snellere resultaten, eenvoudige handelingen voor pathogeen detectie
eenvoudige handelingen voor pathogeen detectieMerck is met Biocontrol een specialist op het gebied van snelle detectie methoden voor micro-organismen in de voedingsmiddelen microbiologie. Betrouwbaarheid, snelheid van de resultaten en gemak zijn onze prioriteit. Speerpunten zijn voor ons pathogenen detectie (Salmonella, Listeria etc.) met behulp van de GDS en hygiene monitoring met behulp van de MVP ICON.

 

Bescherming authenticiteit van kruiden en specerijen met Near-Infrared Spectroscopy
Near-Infrared SpectroscopyNIR-spectroscopie is een snelle, eenvoudig te gebruiken techniek met toepassingen in een breed scala van industrieën. Deze analyse techniek heeft reeds een lange geschiedenis in met name voedseltoepassingen. Voedselfraude en -vervalsing is de afgelopen jaren bijzonder verontrustend geworden na meldingen van incidenten in de media, waarbij kruiden en specerijen zijn geïdentificeerd als een van de belangrijkste knelpunten. NIR-spectroscopie is een niet-destructieve-, snelle screenings-techniek voor het detecteren van voedselfraude in kruiden en specerijen en heeft geen invloed op de integriteit van het monster. Tijdens de X-pedition heeft PerkinElmer een Spectrum Two N FT-NIR-spectrometersysteem op de stand waar deze toepassing live te volgen is. Voor de deelnemers aan de X-peditie zal een achtergrond van de techniek en de analyse met kruiden en specerijen worden gedemonstreerd.

Wilt u meer weten over deze actuele onderwerpen? Schrijf nu in, deelname is kosteloos.

Partners